Australische wijn combineren met eten

Australische recepten

In dit artikel bespreken we enkele favoriete Australische recepten welke goed combineren met wijn. We zullen per recept ook enkele wijnen noemen die erg goed bij het gerecht passen. De gerechten die we bespreken zijn:

  • Australian meat pie
  • Australian beef

Australian meat pie

Meat pie Ingrediënten

500 gram biefstuk
1 ei
375 gram bladerdeeg
1 eetlepel zout
½ kop water
Peper
Ketchup
Bloem

Begin met het verwijderen van het vet van de biefstuk en snijd deze vervolgens in kleine stukjes. Bestuif het vlees met wat bloem en breng op smaak met zout en peper.

Hang het vlees ongeveer twee uur boven een pan met kokend water om het te stomen. Wanneer het vlees zacht en mals is kan je het boven de pan weghalen en laten afkoelen.

Neem ongeveer drie kwart van het bladerdeeg en maak hiervan dunne rondjes of vierkantjes. Leg op ieder stukje bladerdeeg een beetje vlees. Maak van de rest van de bladerdeeg dekseltjes en maak vervolgens kleine pakketjes. Prik gaatjes in de bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen en bestrijk ze met losgeklopt ei.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pasteitjes tot ze bruin en krokant zijn. Smeer een klein beetje ketchup over de pasteitjes en eet smakelijk!

Wijntip

Deakin Chardonnay / Brown Brothers Everton White

Australian beef

beefIngrediënten

Australische rode wijn
2 eetlepels vleeskruiden
4 biefstukken
4 tenen knoflook
Zout

Doe de rode wijn in een kom en pers daarin de knoflook uit. Meng de vleeskruiden door het mengsel en laat het vlees hierin minimaal 2 uur marineren.

Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bak het vlees in een grillpan of op de barbecue en rooster het tot het mooi bruin is. Bestrooi na het grillen met zout.

Serveer het vlees met bijvoorbeeld gepofte aardappel en een gemengde salade.

Wijntip

First Step Shiraz / Deakin Cabernet Sauvignon